Slide toggle

Welcome to Zass

Zass is a powerfull WordPress / Woocommerce theme with a modern, pixel perfect design suitable for handmade artisans, craft businesses and portfolio websites.

This is a custom, collapsible widget area. Use it like any other sidebar and easily place any number of widgets here.

Have a Question?

Monday - Friday: 09:00 - 18:30 409 Mladost District, Sofia Bulgaria +359 2 123 456 +359 2 654 321 shop@zass.con

Aquarel & Acryl

Over Corine

Corine de Groof-Heesakkers is al jaren een gerespecteerd kunstenares in binnen-en buitenland. Na afronding van de kunstacademie heeft ze zich in verschillende schildertechnieken bekwaamd en (internationaal) vele prijzen in de wacht gesleept. Woonachtig in het Brabantse Berkel-Enschot, exposerend over de hele wereld en als kernlid van het vermaarde Aquarelinstituut België is ze met name bekend vanwege haar karakteristieke Aquarelwerken. Daarnaast is ze als veelzijdig kunstenares ook bedreven in de Acryl techniek.

READ MORE…

Corine’s werk

Corine heeft een zeer kenmerkende en karakteristieke stijl. Aquarel is een snel medium. Het schilderen moet vlot en spontaan gebeuren. Het is een spel tussen water, pigment en papier en is niet altijd voorspelbaar. Alles moet goed worden overdacht en voorbereid. Er komen altijd weer verrassingen tijdens het droogproces, wat het ook weer heel spannend maakt. Soms moet je ingrijpen, timing is erg belangrijk. Deze techniek vergt daarom veel ervaring en zelfvertrouwen. Door de transparantie is alles onherroepelijk.

READ MORE…

Publicaties

Publicaties over werken van Corine de Groof-Heesakkers zijn terug te vinden in diverse vaktijdschriften en media. Daarnaast is Corine de Groof-Heesakkers gastschrijver geweest van het kunstblad Palet en heeft ze een aantal vermeldingen gehad in diverse kunstbladen zoals Atelier. Een overzicht van publicaties over tentoonstellingen en werken van Corine de Groof vind je op deze website

READ MORE…

Technieken

Corine beheerst verschillende technieken waaronder Aquarel en Acryl. Elke techniek heeft zijn eigen charme en eigenschappen. De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor Corine. Daarnaast schildert ze graag stillevens, portretten, bloemen en abstract.

Acryl

Acryl is voor Corine een medium waarbij ze in hele grote formaten en in reliëf kan werken. Ook bij dit werk is vereenvoudigen erg belangrijk. Meestal vertrekt ze vanuit realistische vormen, maar uiteindelijk wordt het vaak een abstract of bijna abstract werk.

Aquarel

Aquarel is voor Corine de meest subtiele en poetische techniek. Ze laat het zuiver illustratieve wat los door sterk te vereenvoudigen. Hoe minder, hoe meer ! Ze speelt vaak in op de toevalligheden die tijdens het schilderen ontstaan. Haar stijl wordt steeds losser. Sfeer en licht zijn belangrijk in haar werk.

Ook werkt ze vaak met flink contrast in toon en kleur. Ze wil af van het idee dat aquarellen plaatjes zijn in lichte pasteltinten maar laat zien dat ze ook pittig en contrastrijk kunnen zijn, moet donkere kleuren, al blijft het werk altijd transparant ! Het zijn ook geen ingekleurde tekeningen maar werken waarin de kleur en het water zijn vrije loopt heeft, heel vloeiend met harde en zachte lijnen

Bekijk het portfolio

show